Hozzávalók / 4 adag

Yorkshire puding
4 db tojás
200 ml tej
200 g finomliszt
50 g cukor

Gyümölcskrém
1 db tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
300 ml tej
4 ek cukor
20 dkg erdei gyümölcs mix

Sütőzsiradék
Yorkshire puding
200 ml napraforgó olaj

Elkészítés

Yorkshire puding
Egy 12 részes muffinforma minden lyukába 1/4-ig egyenletesen szétosztjuk a 200 ml olajat. A sütő legalsó polcára tesszük, és 200 C°-on felmelegítjük.
Közben egy nagy tálban kézi habverővel felverjük a négy tojást, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd mehet hozzá a cukor.
Ha az olaj teljesen forróvá válik (egy csepp pudinggal tesztelhetjük), csőrös kancsóba kanalazzuk a masszát. Minden mélyedésbe annyi pudingot öntünk, amennyi csurig megtölti, de vigyázzunk, hogy ne folyjon ki az olaj.
A sütő aljára tegyünk egy akkora tepsit, ami teljesen kitölti, a sülés közben kifolyó olajat ez fogja majd fel. Betoljuk a sütőbe a pudingot, most már a középső polcra. 20-25 percig sütjük, közben ne nagyon nyitogassuk az ajtót, nehogy összeessenek. Odaégni nem fognak, tehát türelmesen várjuk ki a 20 percet, míg gyönyörűen felpuffadnak, és aranybarnára sülnek. Akkor jó, ha a belseje üreges, mint egy tölcsér.
Amint kicsit kihűltek, fejre fordítva kiszedjük őket papírtörlőre, így minden olaj lecsöpög róluk.

Gyümölcskrém
Amíg a puding a sütőben sül, épp elég időnk van a krémre. Kézi habverővel alaposan elkeverünk minden hozzávalót, a gyümölcs kivételével, egy fazékban.
Kis lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az erdei gyümölcsöt.
A yorkshire puding üregeibe kanalazzuk a krémet.