Hozzávalók / 2 adag

2 db csirkecomb
20 dkg zöldbab
1 kis db vöröshagyma
5 dkg gorgonzola
2 dl főzőtejszín
3 szál kakukkfű
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint

Elkészítés

A csirkecombok mindkét oldalát az olívaolajon lepirítjuk, megsózzuk, és rádobjuk a kakukkfű ágacskákat. Felöntjük egy picike vízzel (bor jobb lett volna véleményem szerint, de nem volt otthon), még mellédobunk egy kis hagymát egészben. Lefedjük a serpenyőt, és kb. 20-25 percig pároljuk a combokat.
Egy másik serpenyőbe kiszedjük a combokat, leszűrjük a levet, hogy a kakukkfű és a hagyma ne zavarjon tovább. A levet visszaöntjük a combokra, mellészórjuk a zöldbabot (mirelitet használtam), és további kb. 15 percet lefedve pároljuk az egészet.
Ezalatt a villával összetört gorgonzolát összekeverjük a tejszínnel, majd leszűrjük, hogy egységes, szép sima legyen a mártás.
Egy tálba kiszedjük a combokat és a zöldbabot, a levet összekeverjük a tejszínes gorgonzolával, egyet roggyantunk rajta, majd ráöntjük a tálban várakozó csirkecombokra és zöldbabra.