Hozzávalók / 2 adag

2 közepes db kacsacomb (pecsenyekacsa, bőrrel)
3 gerezd fokhagyma
5 g bors
8 g só
10 g majoranna

Elkészítés

A combokat dörzsöljük be sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, majd tegyük őket a zacskóba. Kössük be a száját, szurkáljuk meg tűvel néhány helyen.
Egy tepsire helyezve tegyük a sütőbe, és süssük 220 fokon kb. 25-30 percig. (A hőfokot illetően feltétlenül ellenőrizzük a zacskó csomagolásán a gyártó ajánlását. Különböző márkák más és más hőmérsékletet tudnak elviselni. Kezdjük az ajánlottnál úgy tíz fokkal lejjebb, és ha nem fújódik fel a zacskó 10 perc alatt sem, akkor vegyük feljebb.)
Ha már láthatóan ropogósra sült a combokon a bőr, nyissuk ki a zacskót (vigyázva a kicsapó forró gőzzel), és pirítsuk még pár percig a kacsát.
Tálaljuk krumplipürével és savanyú káposztával. (Vagy párolt, hagymás lilakáposztával.)