Hozzávalók / 5 adag

Szederzselé
120 g szeder
30 g cukor
4 teáskanál zselatin

Piskóta
4 db tojás
80 g cukor
80 g finomliszt

Krém
250 g mascarpone
3 dl habtejszín
1 ek görög joghurt
2 ek méz
1 teáskanál fahéj
1 citromból nyert citromhéj

Elkészítés

Szederzselé
A szedret felfőzzük a cukorral, majd összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szitán.
Ezt követően a vízben feloldott zselatint hozzáadjuk a szederpüréhez. A tortaformánkba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.

Piskóta
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját először botmixerrel fehéredésig verjük.
Ezután a szobahőmérsékletű fehérjébe beletesszük a cukrot, és magas fokozaton felverjük félkeményre.(Nem szabad teljesen keményre verni, mert különben később a piskótánk összeesik.)
A fehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, majd ha már elkeveredett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.
A piskótatésztánkat beletesszük (lehetőleg nem öntve, nehogy összeessen) a tortaformánkba (ugyanolyan méretű, mint amibe a zselét tettük), és ezután mehet is a sütőbe 45 percre. Félidőnél egy fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót, hogy a gőz kiáramoljon.

Krém
A habtejszínt habbá verjük.
A többi hozzávalót botmixerrel összekeverjük, kicsit habosítjuk. Majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk egy spatulával, míg el nem keverednek.
A krémünket habzsákba töltjük.

Összeállítás
A piskótánkat félbevágjuk. Az alsó piskótára 1/4 krémet rányomjuk, elegyengetjük. Erre jöhet a szederzselé, majd megint 1/4 krém. Ráhelyezzük a másik piskótánkat, és a 3. negyed krémmel befedjük a tortánkat.
A díszítést mindenkinek a saját fantáziájára bízom, melyet a maradék negyed krémmel és pár szem friss szederrel valósíthat meg. Jó sütögetést mindenkinek!:)