Hozzávalók / 2 adag

Sügér
1 tk vaj
45 dkg tengeri sügér
1 csipet só
1 csipet bors

Saláta
6 közepes db salátalevél
20 dkg uborka (fél uborka)
4 közepes szár halványító zeller
6 fej sarkantyúka vagy árvácska

Elkészítés

Sügér
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben vagy wokban.
A tengeri sügért belehelyezzük pikkelyeivel lefelé.
Sózzuk, borsozzuk, 2 percig sütjük oldalanként.

Saláta
Közben a salátaleveleket falatnyi darabokra vágjuk, és két tányéron elosztjuk.
Az uborkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.
A zellerszárakat felszeljük, a tányérokon elosztjuk.
A megsült tengeri sügért a tányérokra helyezzük.
A sarkantyúka virágokat a saláta tetejére illesztjük úgy, hogy a meleg hal ne érjen hozzá, mert megfonnyasztja az érzékeny virágot.
Azonnal fogyasztjuk.