Hozzávalók / 2 adag

14 dkg quinoa
2 dl forró víz
2 dl kókusztej
1 db édesburgonya (300 g)
1 közepes db lilahagyma
1 teáskanál curry por (tandoori masala)
1 kávéskanál kurkuma
1 db chili
15 dkg tigrisrák
só ízlés szerint

Elkészítés

A quinoát átmossuk, a forró vízben fedő alatt feltesszük főni. 10 perc alatt kész, és a vizet is felszívja. Lefedve tegyük félre.
Az édesburgonyát meghámozzuk, fél centis korongokra vágjuk, majd fél centis kockákra daraboljuk. A kókusztejben feltesszük főni.
A lila hagymát felaprítjuk, az édesburgonyás kókusztejbe keverjük.
A chilit kimagozzuk, apróra daraboljuk, és a hagymára dobjuk.
A curry port és a kurkumát is hozzáadjuk. Puhára főzzük.
Sózzuk, majd a megtisztított tigrisrákot is belekeverjük 2 percre. Ne hagyjuk tovább, mert túlfőve gumis állagú lesz.
Két tálon elosszuk a quinoát és curryt. Azonnal tálaljuk.