Hozzávalók / 3 adag

60 dkg marha hátszín
5 dl víz
3 dkg só
1 ek szőlőmagolaj
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 kávéskanál koriandermag (frissen őrölt)

Elkészítés

A hideg vízben feloldjuk a sót (6%-os sóoldatot készítünk), és beletesszük a hússzeleteket. Szobahőmérsékleten 3 órát áztatjuk benne.
Ha eltelt a három óra, a húst kivesszük, szárazra töröljük, majd megkenjük olajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal és korianderrel (egy kanál worcestersire szószt is locsoltam rá). Így pihentettem egy órát.
Egy vastagfalú, tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, és 4-4 percig sütjük mindkét oldalát a húsnak.
Tányérra szedjük, lazán letakarjuk alufóliával, 10 percig pihentetjük, majd szeleteljük, tálaljuk.