Hozzávalók / 4 adag

60 dkg kápia paprika
20 dkg paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mascarpone (2 evőkanál)
1 l zöldség alaplé (kb.)
3 ek olívaolaj
2 ek bazsalikom (frissen aprított)
chili ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 csipet cukor

Elkészítés

A megmosott paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd kb. 200 fokon megsütjük őket, amíg összeesnek. A sütőből kivéve, alufóliával betakarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magházát, és darabokra vágjuk.
Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a hámozott és darabolt paradicsomot, majd egy rövid ideig együtt pároljuk, felöntjük az alaplével, és kb. 15 percig lassan főzzük, közben fűszerezzük sóval, borssal és chilivel.
A tűzről levéve belerakjuk a darabolt sült paprikát, a bazsalikomot, és egy botmixer segítségével simára dolgozzuk, végül hozzáadjuk a mascarponét, és azzal is simára mixeljük.
Ezután a tűzre téve egy pár percig átmelegítjük, ha szükséges, kevés alaplével hígíthatjuk, majd beállítjuk az ízeket, cukrozzuk, majd tálaljuk.