Hozzávalók / 2 adag

400 g sóska (frissen szedett, egész levelek)
8 db koktélparadicsom
8 db gyöngyhagyma (édesebb fajtából)
1 gerezd fokhagyma
100 g krémsajt (morzsolható állagú fehér krémsajt vagy feta)
2 ek olívaolaj
1 ek tökmagolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A megmosott sóska szárrészét kitépjük, a leveleket egymásra fektetjük, és ujjnyi csíkokra vágjuk.
A lecsöpögtetett gyöngyhagymákat, és a megmosott koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet durvára felvágjuk.
Mindent egy kellően nagy tálba borítunk. Mivel a sóskalevél-csíkok összeragadhatnak, először jól keverjük át csak a zöldségeket, és csak ezután adjuk hozzá az olíva- és a tökmagolajat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a morzsolt krémsajt hozzáadása után még egyszer átkeverjük.