Hozzávalók / 12 adag

25 dkg öregtészta
25 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű)
25 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
3 dl víz
2 ek görög joghurt
1.5 teáskanál só
2 ek lenmag
3 ek szezámmag (fele fehér/ fele fekete)
2 ek napraforgómag
2 ek tökmag
1 ek olívaolaj
7 g instant élesztő


Elkészítés

Minden szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és 8-10 perc alatt rugalmas tésztává gyúrunk.
Fél órát pihentetjük, majd újra átgyúrjuk. Újabb fél órás kelesztés után olajozott munkalapon kinyújtjuk, szorosan feltekerjük,12 egyforma részre vágjuk.
Vágott oldalával lefelé fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-17 perc alatt megsütjük.