Hozzávalók / 4 adag

1 bögre rizs (2,5 dl)
2.5 dl víz
20 dkg bacon (min. 10 dkg)
0.3 dl napraforgó olaj (vagy bármilyen zsiradék)
30 dkg zöldborsó (2,5 dl)
1 közepes db piros kaliforniai paprika (bármilyen paprika megfelelő)
30 dkg királyrák (1 csomag)
6 db tojás (min. 4 db kell)
1 ek szójaszósz

Elkészítés

A rákot (amennyiben fagyasztott) előzőleg szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A rizst egy fazékban fedő alatt kb. 35-40 perc alatt 1 ek. olajjal alacsony lángon készre főzzük.
Eközben a bacont (ha nem kockázott) csíkokra vágjuk, és kevés olajon törékenyre megsütjük.
A paprikát felkockázzuk, majd a zöldborsóval és a rákkal együtt hozzákeverjük a megsült baconhöz.
A tojásokat a szójaszósszal felverjük, és ráöntjük erre az elegyre. Folyamatosan keverjük, hogy a tojás mindenhol befedje a Hozzávalókat.
Amikor kész, az egészhez hozzáadjuk a főtt rizst, összekeverjük.
Sózni a bacon miatt nem szükséges. Nekem még így is picit sósra szokott sikerülni.