Hozzávalók / 4 adag

40 dkg marhahús (hátszín)
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
1 közepes db vöröshagyma
0.5 kis db káposzta
20 dkg ecetes cékla (azaz ízlés szerinti mennyiség)
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál köménymag
1 db babérlevél (közepes)
kapor ízlés szerint (tálaláskor)
1 ek tejföl (adagonként tálaláskor)
ételízesítő ízlés szerint (zöldséges)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
1.5 l víz (+ ca 2 dl cékla leve)
1 ek mangalica zsír

Elkészítés

A húst és a káposztát vékony csíkokra szeljük. A hagymát, répát, fehérrépát karikákra, a zellert és a fokhagymát kockákra vágjuk.
A felforrósított zsírban megforgatjuk a hagymát, majd a hozzáadott hússal pár percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a köménnyel és megborsozzuk. Felöntjük a vízzel, beletesszük a babérlevelet és 1 ek zöldséges ételízesítőt. Ízlés szerint sózzuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáöntjük a többi zöldséget. (Kis db paprikát és egy fél paradicsomot is tehetünk mellé).
A legvégén jön a káposzta és a cékla a levével együtt. Összeforraljuk a levessel, és elzárjuk alatta a gázt. Lefedve állni hagyjuk. Tejföllel és aprított kaporral tálaljuk. Ízlés szerint megborsozzuk.