Hozzávalók / 4 adag

80 dkg csirkemell filé (vagy sertéshús, pl. karaj, lapocka)
8 db nektarin
3 ek cukor
1 dl fehérbor (félédeset használtam)
1 dl narancslé (én bolti 100%-osat használtam)
20 levél kb. bazsalikom
5 dkg vaj
1 evőkanál étkezési keményítő
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj (sütéshez)

Elkészítés

A csirkemellből (egyéb húsféléből) szeleteket vágunk (sertéshús szelet esetén kicsit érdemes klopfolni is), megsózzuk, serpenyőben kevés olajon, közepes lángon mindkét oldalán megsütjük. Sertéshús esetén érdemes fordítás után egy kis vizet önteni alá, és párolni egy kicsit.
A nektarint kimagozzuk, és cikkekre vágjuk (kb. 8 felé) A cukrot kissé karamellizáljuk, majd felöntjük a fehérborral és a narancslével. Visszaforraljuk kb. a felére a mártást, ízlé szerint sózzuk, majd belekeverjük a nektarint.
Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megsütött húst és a vajat, összefőzzük. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a kevés vízzel elkevert keményítőt. Felforraljuk, és készen is van.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk, örülünk, hogy gyorsan kész lettünk az igen ízletes ebéddel.:) Jó étvágyat!