Hozzávalók / 2 adag

2 db paprika
4 db paradicsom
15 dkg libamájpástétom (fokhagymás)
15 dkg libamájpástétom (fűszeres)
2 db édesburgonya (batáta)
só ízlés szerint
2 csipet fekete bors
1 ek bazsalikom (morzsolt)
2 ek olívaolaj
3 dkg füstölt sajt
6 közepes db salátalevél (6 jégsalátalevél)

Elkészítés

A paprikát félbevágjuk, csumáját eltávolítjuk, megtöltjük a fokhagymás pástétommal. A paradicsomot megskalpoljuk, belsejét kivágjuk, megtöltjük a fűszeres pástétommal. A zöldségeket berakjuk egy nagy serpenyőbe.
A batátát megpucoljuk, felszeleteljük, a zöldségek mellé rakjuk. Fűszerezzük, meglocsoljuk olajjal. Letakarjuk alufóliával, és berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverés mellett 30 percig sütjük.
A sajtot lereszeljük, a fóliát levesszük a serpenyőből, rászórjuk zöldségekre a sajtot, a hőt megemeljük 200 C fokra, 15 perc elteltével átkapcsolunk grill fokozatra, s addig sütjük, míg a zöldségek és a sajt is megpirulnak.
Tálaláskor a tányérra teszünk jégsaláta-leveleket, s a serpenyő tartalmának a felét elrendezzük a tányéron.