Hozzávalók / 1 adag

100 g kukoricadara (200 ml)
5 dl víz
100 g tehéntúró
250 g pisztráng
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 ek sertészsír

Elkészítés

Megfőzzük a kukoricadarát 5 dl vízben (hidegen keverjük bele), egy tk sóval, folyamatosan kevergetve, míg kb 5 perc múlva rotyogni kezd. Félretesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Egy tepsit kikenünk zsírral, majd a pisztráng mindkét felét megsózzuk, borsozzuk.
Amikor kihűlt a puliszka, egy evőkanállal kiszedünk belőle a tenyerünkbe, és egy tk túrót teszünk a közepébe. Majd az evőkanál külső felével visszahajtogatjuk a puliszka széleit, míg teljesen eltakarjuk a túrót, lehet még szedni hozzá. Aztán gombócot formázunk belőle, és a hal mellé tesszük. Megborsozzuk a tetejét. Így négy gombócot fogunk kapni.
Betoljuk a sütő legalsó polcára, majd negyed óra múlva megfordítjuk a halat és a gombócokat, és további negyed óráig sütjük.