A nagyerdei iksz után a DVSC és az MTK szakvezetője is az elmaradt győzelem miatt kesergett. Szerdán jön a Haladás.
Meccsnyeréssel szeretett volna debütálni a debreceni csapathoz hétfőn szerződtetett portugál tréner, miként az első idei győzelem megszerzésében reménykedett a fővárosiak edzője is. Volt ugyan esély arra, hogy akár az egyik, akár a másik elképzelés valóra váljon, s a döntetlen egyik táborban sem okozott feltétlen örömöt – a látottak alapján mégis reálisnak tűnik.

Íme a vezetőedzők véleménye a labdarúgó OTP Bank Ligában szombaton este 1-1-re végződött DVSC-MTK találkozóról.

Leonel Pontes, DVSC:

- Ez volt az első “közös” meccs a csapatommal, s egyértelműen az volt a célunk, hogy nyerjünk. A játékosok is nagyon akarták a sikert. Nagyon jó első harminc percet produkáltunk, négy-öt nagy helyzetünk is volt. Mégis mi kaptunk gólt egy középpályás labdavesztés után, amikor a csapat már nem tudta korrigálni az egyéni hibát. Ez az egy esélye volt az MTK-nak az első félidőben, amellyel élt is. Szünet után előbb a döntetlenért, aztán a győzelemért hajtottunk. Egyenlíteni tudtunk, de a győzelmet sajnos már nem sikerült megszereznünk. A tanulság? Néha önmagunkat sodortuk veszélyes helyzetbe a rossz helyezkedéssel. Jobban fel kell készülnünk az ellenfél kontratámadásaira. Ami pedig a helyzetkihasználást illeti: vannak olyan meccsek amikor összesen egy-két igazán gólveszélyes lehetőség adódik az egész találkozó során. Nekünk csak az első fél órában sorjáztak a helyzeteink, mégsem tudtunk kapuba találni. Ez a meccs jó szolgálatot tett arra, hogy levonjuk a következtetéseket a jövőre nézve. Még csak három közös edzésen vagyunk túl, remélem, szerdán a következő hazai bajnokin, s aztán a folytatásban már jobbaan látszik az együttes munka eredménye.

Teodoru Vaszilisz, MTK:

- Megszereztük végre A gólt, az idei szezon első találatát, ez pozitívum, miként az is, hogy ismét három fiatal szerepelt a csapatban. Nagyot küzdöttek a gyerekek, jól védekeztek, fegyelmezettek voltak, jól jöttek ki a kontrákból. A meccs előtt lehet, hogy aláírtam volna a döntetlent, de így most kicsit hiányérzetem van. Mérges vagyok, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Olyan gólt kaptunk, egy oldalszabadrúgásból, aminek hárítására előzetesen felkészültünk, mégis egy pici figyelmetlenséggel elrontottuk a kilencven perc munkáját. Sajnálom, hogy így alakult az idénykezdésünk, ez is olyan találkozó volt, amit megnyerhettünk volna. De nincs idő a kesergésre, kedden jön a Videoton a Videoton elleni fellépés.

A 6. forduló programja:


MTK – Videoton Dunaújváros                     kedd, 18 óra
DVSC – Swietelsky Haladás                       szerda, 18 óra
Mezőkövesd – Újpest                                  szerda, 19 óra
Gyirmót – Ferencváros                                szerda, 19 óra
Vasas – Honvéd                                          szerda, 19 óra
Paks – Diósgyőr                                          szerda, 19 óra

A tabella:


1. Vasas                  12 pont
2. Ferencváros       10
3. Honvéd               10
4. Újpest                   9
5. DVSC                   8
6. Haladás                8
7. Videoton               7
8. Diósgyőr               6
9. Mezőkövesd         5
10. Paks                   3
11. MTK                    2
12. Gyirmót               2