Parkerdőben indult az idei programsorozat. A Lurkó Liget a gyerekek kikapcsolódását segíti, a cseh sörkert pedig a felnőtteknek nyújt ízelítőt a hűsítő italokból a Karneváli héten.
Megtelt gyerekekkel a Békás-tó környéke szombaton délután. Trambulinon és kézműves foglalkozásokon is kipróbálhatták ügyességüket a gyerekek. A karneváli héten minden délután lesznek gyerekprogramok a Békás-tó környékén. A Lurkó Liget célja, hogy segítse a családok kikapcsolódását az ünnep előtti napokban. 

-  A békás-tó környékén négytől hatig terjedő időszakban, biztos, hogy gyermekprogramokba botlik akik erre járnak. A ligetben és a szabadtéri színpadon négytől kisbábelőadás, 5-től pedig mesejáték vagy koncert a szabadtéri színpadon – mondta el Gábor-Tóth Ildikó szervező. A Lurkó Liget megnyitóján Széles Diána alpolgármester elmondta: a karneváli héthez kötődő gyerekprogramok egyre népszerűbbek a családok körében. 

– A Lurkó liget, úgy mint a galiba fesztivál, az elmúlt években önálló branddé nőtte ki magát, azt kell mondani, hogy önálló kis karnevállá lett. Nagyon szeretik a családok, nagyon szeretik a gyerekek és vannak olyan visszajelzések, melyek szerint annyira várják már, hogy ehhez igazítják a szabadságukat a szülők -  nyilatkozta Széles Diána alpolgármester. 

A Lurkó Ligetben tanszeradományokat is gyűjtenek. A felajánlott iskolaszereket a Református Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló családoknak. A megnyitó után a Kaláka együttes adott koncertet a szabadtéri színpadon. Szombaton cseh sörkert is nyílt a Parkerdőben. Ez a rendezvény is a karneváli hét része, és már az első napon sokan ellátogattak a hűsítő programra. 

- Hát hajnali kettőig van nyitva, addig itt körbejárunk, de mindent nem fogunk megkóstolni, mert egy kicsit durva lenne – hallhattuk Szántó Zsoltot. Ez már az ötödik sörünnep Debrecenben. Idén Belgium a vendégország, a kínálat pedig minden eddiginél gazdagabb. 

– Az újdonság az, hogy megpróbáltunk a tavalyira rálicitálni egy kicsit. Harminc sörgyár közel 150 féle sör szerepel a kínálatunkban – közölte Martin Imre szervező. A cseh sörkert augusztus 21-én zárja kapuit a Parkerdőben.