Tahiti Beach fantázianevű fejlesztést tervez a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.
Czeglédi Gyula vezérigazgató elmondta: a Tahiti Beach fejlesztési koncepció szerint részben a szabadtéri fürdőzési kapacitást szeretnék bővíteni, másrészt olyan minőségi szolgáltatásokat kialakítani, mely az igényesebb vendégkör igényeit is képes kielégíteni és bármely korosztály igénybe tudja venni az újdonságokat. A kisgyermekes családok részére egy különálló részt alakítanak ki – olvasható a Turizmus Online-on.

A csónakázótó északi részén, mintegy  2 hektáros területen valósul meg a fejlesztés, mely jelenleg a strand alacsony kihasználtságú része. Lesznek benne vízi élményelemek: többek között dögönyözők, pezsgőfürdők és vízesés, ezt egészíti ki az egyedi miliő és látványelemek, valamint a különleges növényzet. A medencék mellett öltözőket létesítenek, lesz vízibár és árnyékos, épített pihenőterek.

Optimális esetben 2017 őszén kezdődik a beruházás, a befejezés a következő év, azaz 2018 nyári főszezonjára várható. A tervezői költségbecslés szerint a fejlesztés közel egymilliárd forintba kerül. Saját forrásból, illetve banki hitelből tervezik a megvalósítást, amennyiben addig nem lesz pályázati lehetőség. A Tahiti Beach ezer fő befogadóképességű lesz.

Közel egymilliárd forintba kerül.