Hozzávalók / 2 adag

20 dkg meggybefőtt
4 db nektarin
1 l víz
2 ek szőlőcukor
1 db fahéjrúd
1 dkg szegfűbors (5-6 szem)
1 dkg szegfűszeg (5-6 darab)
1 csipet citromsav
2 ek tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl tej (kb.)

Elkészítés

A nektarint kisebb darabokra vágjuk, az üveges meggyet a levével együtt hozzáöntjük. Vízzel felengedjük. Főzni kezdjük. Ízesítjük szegfűborssal, szegfűszeggel, egész fahéjjal. Hozzáadjuk a szőlőcukrot is.
A tejfölt kikeverjük az étkezési keményítővel és kevés tejjel. Ha megfőttek a gyümölcsök, kavargatva hozzáöntjük a tejfölös keményítőt.
A tejjel felengedjük. Citromsavval ízesítjük. Sokan hidegen fogyasztják. Jó étvágyat!