Hozzávalók / 2 adag

40 dkg csirkenyak
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
1 db chili
1 db paradicsom
1 ek kacsazsír
só ízlés szerint
1 késhegynyi fekete bors
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 db leveskocka (pörköltszaft)
1 dl vörösbor
40 dkg újkrumpli (4 nagyobb újkrumpli)
2 csapott ek finomliszt
1 db tojássárgája
5 dkg vöröskáposzta (4 ek)
3 dkg spenót (bébispenót)
12 db koktélparadicsom
1 teáskanál ecet
1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

A krumplit feltesszük főni.
A csirkenyakakat fűszerezzük, egy serpenyőben kacsazsírban megsütjük, félretesszük. A zsírba beletesszük az aprított hagymákat, megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chili paprikát, fűszerezzük, a pörköltszaft kockát is belemorzsoljuk. Visszatesszük a csirkenyakakat, feleresztjük vízzel, főzzük. Amikor már majdnem puha, öntünk hozzá vörösbort.
Közben a főtt krumplit megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, forró, sós vízbe szaggatjuk.
Tálalunk. A tányérra rakunk csirkenyakakat, gnocchit és lila káposztát, s meglocsoljuk a szafttal, díszítjük még koktélparadicsommal és ecetes, olívaolajos bébispenóttal.