Hozzávalók / 2 adag

30 dkg csiperkegomba
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma (zöldjével)
1 ek olívaolaj
1 db leveskocka (zöldségleves)
1 csipet fekete bors (őrölt)
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
4 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
1 db tojás
só ízlés szerint
8 ek tejföl
5 dl víz

Elkészítés

A hagymákat apróra vágjuk, a gombát szeleteljük, az újhagymát karikára vágjuk.
Olajon megdinszteljük a hagymát, beletesszük a gombát, fűszerezzük, felengedjük vízzel.
Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet, tojást összekeverjük, sózzuk, majd beleszaggatjuk a fazékba.
A leveshez keverünk egy kevés lisztet, felforraljuk.
Tálaláskor kanalazunk rá tejfölt s szórunk rá pirospaprikát.