Donald Trump republikánus elnökjelölt népszerűsége újra meghaladta riválisa, Hillary Clintonét – derül ki egy friss felmérésből. A fordulat összefüggésben állhat a republikánus kampánycsapatban történt változásokkal. A Clintonhoz közel álló körök antiszemita vádakkal illették a Breitbart híroldalt, amelynek névadója a zsidó származású Andrew Breitbart.
A fősodratú média mélyen hallgat arról a felmérésről, amelyet a USC/Los Angeles Times végzett több mint három ezer fő megkérdezésével a napokban, számolt be a Sputniknews. A Demokrata Konvenció előtt Hillary Clinton több pontos hátrányban volt, de philadelphiai gyűlés után ismét nyeregben érezhette magát.

A republikánus jelölt elleni lejárató kampánynak és a milliárdos üzletember konzervatívok néhány hibája, mint amilyen a hősi halott Humayun Khan muzulmán származású katonai szüleivel folytatott terméketlen vitája oda vezetett, hogy a demokrata jelölt jelentős előnyre tett, hét pontos hátrányát három hét alatt ugyanekkora előnyre váltotta, ami nagyon ritka az amerikai kampányok történetében.

Hillary Clinton csapata ekkor már arról beszélt, hogy olyan hagyományosan republikánusnak tartott államokban, mint Arizona és Utah szerezhetik meg a többséget.

A USC/Los Angeles Times által most készült kutatásból kiderül, hogy ismét nagy fordulatot vett a két jelölt támogatottsága. A reprezentatív, országos felmérés azt mutatja, hogy Trump támogatottsága 45 százalékra nőtt, míg riválisáé 43 százalékra esett vissza. A nagy hírcsatornák eközben még a hetekkel ezelőtti felméréseket recitálják, amelyek még Clinton nagy előnyét mérték. A MSNBC egyik felmérése szintén elég valószínűtlen eredményt hozott. Ebben kiderült, hogy országosan a fekete bőrű lakosság egy százaléka támogatja Trumpot, miközben a felmérés hibahatára 3 százalékpont volt.

ZSIDÓZÁSSAL VÁDOLJÁK A ZSIDÓK ÁLTAL SZERKESZTETT OLDALT


A nagy fordulat összefüggésben állhat a Trump csapat élén történt változásokkal. Az új kampányfőnök, Stephen Bannon lett, aki addig a Breitbart News vezetője volt. A konzervatívok egyik kedvelt hírportálját az a zsidó származású Andrew Breitbart Washington Post egykori újságírója és több internetes hírportál alapítója hozta létre még 2012-ben.

A híroldal több szerkesztője és újságírója is zsidó szármázasú, a lap a keményvonalas jobboldali izraeli politikát támogatja és külön rovat foglalkozik a jeruzsálemi eseményekkel. Ennek ellenére, most a Clinton kampány vezetői úgy fogalmaztak, hogy a Breitbart News antiszemita irányt követ. Bár nem nevezték meg, de a Bill Kristol, a renegád zsidó című cikkre gondolhattak, írta a Forward.com. A Weekly Standard neokonzervatív szerkesztője tavasszal szembefordult Trumppal és és több konzervatívhoz hasonlóan támogatásáról biztosította egy leendő harmadik párt, a Libertárius Párt jelöltjét. Ezután jelent meg egy bíróló cikk a Breitbarton. A demokrata kampánycsapat vádjait a honlap szerkesztői hibbantnak nevezték.

KÍNOS DOKUMENTUMOK


A múlt héten a DC Leaks nevű szervezet szivárogtatta ki a Soros György által működtetett civil szervezetek, alapítványok dokumentumait. A milliárdos több Izrael-ellenes hálózatnak is juttatott pénzt Palesztinában.