Hozzávalók / 8 adag

A krém:
30 dkg dió
60 g por xilit
20 g kókuszolaj

A piskóta:
4 db tojás
1 csipet só
1 ek citromlé
1 teáskanál szódabikarbóna
10 g kókuszolaj
60 g kókuszliszt
60 g xilit

A hab:
2 db tojásfehérje
30 g xilit
5 dkg durvára vágott dió

A csokimáz:
40 g kókuszolaj
40 g cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A krém:
A diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni, így lesz igazi grillázs íze a krémnek is.
Két durva szövésű konyharuha között ledörzsöljük róla a héját, és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és az édesítőt, majd pépesre daráljuk.
Ha nem vagyunk elégedettek az állagával, botmixerrel tovább tudjuk lágyítani. Ez a művelet eltart jó 10 percig, de érdemes időt szánni rá, nem amolyan tessék-lássék módon ledarálni csak.:)

A piskóta:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az édesítővel.
A sárgákat fehéredésig keverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a habhoz öntjük.
Keverőlapáttal elkeverjük, a masszához adjuk a szódabikarbónát és a kókuszlisztet, és a kézi mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva, óvatosan egyneműre dolgozzuk.
20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.

A hab:
Amíg a piskóta sül, a tojáshabhoz a fehérjéket keményre verjük az édesítővel, és egy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, 20 cm átmérőjű kör alakban, majd a piskótát kivéve, 170 fokon sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.

A csokimáz:
Az olvadt kókuszolajban csomómentesre keverjük a natúr kakaóport.