Hozzávalók / 2 adag

80 dkg szamóca
1 cm gyömbér (reszelve)
1 dl fehérbor (muskotály)
2 púpozott ek cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál méz
1 dl főzőtejszín
4 ek tejföl
2 db borsmentalevél (2 csúcs)

Elkészítés

Az epret lecsumázzuk, megmossuk, 2 nagyobbat félreteszünk, a felét félbe-, negyedbe vágjuk, a többit botmixerrel durván pürésítjük, hozzáadjuk cukrot, a vaníliás cukrot, a gyömbért.
Beleöntjük a tejszínt és a bort. Összekeverjük. Egy nagy csészébe belerakjuk a felvágott epreket, s betesszük a hűtőbe.
Amikor már jól lehűlt, tálalunk. Kanalazunk a levesre tejfölt, teszünk rá egy epret, és mentával díszítjük.
P.S. Lehet a tejföl helyett habtejszínt is rányomni.