Hozzávalók / 4 adag

150 g reszelt kecskesajt
190 g finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1 ek cukor
1 tk só
bors ízlés szerint
1 db tojás
120 g tejföl
120 ml tej
60 g vaj (olvasztott)
füstölt pirospaprika ízlés szerint (a muffin tetejére)
15 g reszelt kecskesajt (a muffin tetejére)

Elkészítés

Első lépésben lereszeljük a sajtot.
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a sütőport is. Összekeverjük.
Hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd borssal ízesítjük.
A tojást egy villa segítségével felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a tejet és az olvasztott vajat is.
Az így kapott tojásos keveréket a liszthez öntjük. Jól összekeverjük, ha a tésztánk állaga túl sűrű marad, akkor hozzáöntünk még egy kis tejet.
A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd belekanalazzuk a tésztát.
Végezetül a tészták tetejét megszórjuk egy kevés pirospaprikával és reszelt sajttal.
A 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.