Az Iszlám Állam terroristaközpontot működtet Milánó mellett. Erről értesítette a líbiai terrorelhárító szolgálat az olasz hatóságokat – számol be a Corriere della Sera című lap.
A líbiai tengerparton a kormánycsapatoknak nemrégiben sikerült elfoglalniuk az Iszlám Állam helyi szervezetének fő parancsnokságát. Az ott talált dokumentumok arra mutatnak, hogy az Iszlám Állam szisztematikusan küld dzsihádharcosokat Európába és Milánó mellett van az Iszlám Állam európai központja.

Olaszország a behatolás fő célpontja, hiszen oda érkeznek a menekültek hajói.

A terrorelhárító szolgálat szerint Itáliában az Iszlám Állam központja valahol Milánó mellett működik. Vezetője egy 47 éves tunéziai férfi. Abou Nasszim igen tapasztalt dzsihádharcos: részt vett fegyveres akciókban Afganisztánban és Szíriában is. Ami igazán veszélyessé teszi az Iszlám Állam e parancsnoki központját, az az, hogy “magányos farkasokat” toboroznak öngyilkos merényletek végrehajtására. Ilyen magányos farkas hajtotta végre a terrorakciót Nizzában, ahol 85 ember halt meg, amikor a jégkrémszállító kamion belerohant a tömegbe július 14-én.

Forrás: lefigaro.fr