A svéd rendőrséget annyira lekötik az elharapódzott migránserőszak , hogy nem jut ember a másfajta bűncselekmények kivizsgálására, ezért a rendőrség nem foglalkozik a betörésekkel, a kábítószerrel való visszaélésekkel, a lopásokkal és a közlekedési kihágásokkal.
A törvénytisztelő állampolgárok azonban nagyon megsínylik ezt, hiszen az őket ért atrocitásokkal nem foglalkoznak. A bűnözők pedig tudván, hogy a letartóztatás esélye igen kicsi egyre szemtelenebbek.
Sok svéd próbál beszerezni önvédelmi eszközöket és fegyvert mert a bűnözés még inkább elharapódzásától tartanak.

A svéd rendőrség átszervezése 2015 januárjában kezdődött, de mostanra kijelenthető, hogy a próbálkozás kudarcba fulladt.

Az akkori közbiztonság megengedte, hogy pénzt vonhasson el a svéd kormány a rendőrségtől, de aztán jött a bevándorlási válság és az egész rendszer összeomlott. – mondta Lena Nitz a helyzetet vizsgáló bizottság elnöke.

Lena Nitz hozzátette, hogy vannak biztató jelek is mivel a súlyosabb bűncselekmények aránya csökkent.
A legszerényebb becslések szerint is legalább 2500 új rendőrre lenne szükség Svédországban, de a lakosság nem nagyon tolakodik a felvételiken, mert a rendőri munka igen veszélyessé vált az országban. A bevándorlók lakta negyedekben minden naposak a rendőröket ért támadások. Gyakran rálőnek rendőrökre és rendőrautókat gyújtanak fel.

Svédországban jelenleg 55 No-Go zónát tartanak nyilván ahová a rendőrség csak komoly katonai támogatással mer behatolni. Ezekben a körzetekben a muszlim sharia jog uralkodik.

Forrás: speisa.com