Hozzávalók / 3 adag

50 dkg marhabélszín
1 ek mustár
1 ek himalája só
30 dkg libamáj (hízott)
10 szelet bacon
6 szelet kenyér (teljes kiőrlésű)
300 g burgonya
200 ml főzőtejszín (10%-os)
10 dkg gorgonzola

Elkészítés

A csodálatos steak-et lehártyázzuk, és gyönyörű szeletekre vágjuk, kb. 5-6 cm vastagra. Megkenjük mustárral a szeleteket, és félretesszük.
A baconszeleteket egy teflon edényben ropogósra sütjük, jól lecsepegtetjük, és ezt is félretesszük.
A libamájat 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük és zsiradék nélkül elkezdjük sütni egy teflon edényben, aminek magas a fala (a sok kisült zsír miatt fontos). Addig sütjük, amíg mind a két oldala megpirul, ízlés kérdése (mi úgy szeretjük, ha kívül picit roppan, belül vajpuha).
A mártást is elkészítjük közben. A tejszínt egy edénybe öntjük, és belecsipkedjük a sajtot. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg sűrűsödik, sózzuk, ha kell. Félretesszük.
A kenyér szeleteket közben megpirítjuk a sütőben (én sose eszem meg, igazából csak azért kell, hogy a húsból kifolyó nedvességet felfogja, én a steakkel akarok jól lakni, nem a kenyérrel elvet vallom.:) ) A kenyér pirítása után, ha steakburgonyát akarunk mellé enni, tegyük a sütőbe (nekem fagyasztott volt otthon, sütőben süthető fajta), 200 C fokon 20 perc alatt ropogósra sül.
A húst sütjük a legvégén, addigra már mindennek készen kell lennie, a krumpli kerülhet a sütőbe a hússütéssel együtt is, annak sem kell sok idő. Attól függően, hogy a szeleteket hogyan kérjük (angolos, közepes, teljesen átsült), olvassunk utána remek honlapok vannak, hogy meddig kell sütni, stb. Tapasztalat kérdése is...
A mi bevált sütési időnk 5 perc oldalanként, "közepes (medium)" sütéssel ekkora szelet húsokhoz. Egy teflon edényt felforrósítunk. Mielőtt a húst zsiradék nélkül beletennénk, csipet sóval dörzsöljük át az oldalait. A megadott ideig süssük, vagy ki hogy szereti, és tálaljunk.
Tálalás: 1 szelet kenyérre 1 szelet steaket rakunk, rátesszük a libamájat, és megkoronázzuk a baconnel. Köretnek sütőben sült steak burgonyát tálalunk, és mellé, hogy jobban csússzon, márványmártást szedünk. Jó étvágyat kívánok!!