Hozzávalók / 3 adag

pörkölt
1 kg csirke
1 nagy db vöröshagyma
1 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
chili ízlés szerint
3 ek fűszerpaprika
1 kávéskanál só
1 ek paprikakrém
5 dl víz
1 dl napraforgó olaj

sushi
25 dkg rizs
5 dl víz
4 ek rizsecet
1 ek cukor
1 kávéskanál só
1 csomag nori lap
3 késhegynyi wasabi konzerv
1 teáskanál paprikakrém

Elkészítés

Pörkölt
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezt követően elkeverjük rajta a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne tapadjon le, máskülönben keserű ízt ad az ételnek.
Miután összekevertük a hagymát a pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt csirkét a lábosba, és felöntjük egy kis vízzel. Sózzuk, paprikakrémmel (Piros Arany) ízesítjük, ha csípősen szeretnénk, teszünk bele egy kevés chilit, majd fedél alatt hagyjuk főni közepes lángon.
A csirkehús egy óra alatt megfő, féltávnál hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát.

Szusi
A rizst kevés sóval főzzük meg, majd hagyjuk egy pár percet hűlni.
Közben a rizsecetet, a cukrot és a sót összekeverjük egy üvegben, és addig rázzuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
A rizst egyenletesen terítsük ki egy lapostányérra, és öntsük rá a rizsecetet. Keverjük fel a rizst, hogy minden részére jusson belőle. Tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
A bambusztekercsre fektessünk rá egy nori lapot (fél lap is elég, akkor több, de kisebb átmérőjű szusink lesz), és ezen enyhén vizes kézzel - hogy ne tapadjon az ujjainkra - egyengessük el a rizs egy részét. A rizsnek nem kell teljesen a nori lap széléig érni, és ne legyen túl vastag a réteg.
A rizsre hosszanti irányban nagyon megfontoltan kenjünk el egy kevés wasabit (senki nem mondja, hogy nem figyelmeztettem: nagyon csíp), vagy akár Piros Aranyat. Ez nem kötelező lépés, csak annak, aki szereti ezeket az ízeket.
Ha felvittük a wasabit vagy a tetszőleges ételízesítőt, fektessük rá azt a kevés pörkölt husit, ami a korábbi ebédről megmaradt. Ide természetesen kerülhet hal, surimi, uborka stb. is, bármi amihez kedvünk van.
Óvatosan tekerjük fel a bambuszrúddal a megpakolt nori lapot, a végén erősen megnyomva, hogy szét ne essen.
Ismételjük meg a folyamatot, amíg van alapanyagunk, majd az elkészült tekercseket nedves késsel óvatosan vágjuk fel.