Több százan kényszerültek azonnal elhagyni az otthonukat Los Angelesben, miután a kiszáradt területen feltartóztathatatlanul terjedő tűz már a várost fenyeget. Egy este alatt 20 ezer hektárt perzselt fel a tűz, lassan eléri a Los Angeles-i otthonokat és utakat.
A tűz még péntek délután gyulladt ki a Los Angelestől 65 kilométerre fekvő Santa Clarita határában. 1500 lakóházat evakuáltak. Szombat estére azonban előbb a fekete füstfelhők, majd a lángok is elérték Los Angelest – írja a Telegraph.


A Los Angeles-i detektívek nyomozást kezdtek, miután az evakuált területen egy férfi holttestét találták. A férfi az autójában égett benne, a szomszédja szerint a háza is megsemmisült a tűzben.

A hatóságok szerint bár a lángok jelentik a legnagyobb fenyegetést, a sűrű füstfelhők a lakosok egészségét is veszélyeztetik – ezért is javasolják mindenkinek, hogy lehetőleg hagyják el a fenyegetett területeket.
Egy tűzoltó megsérült az oltási munkák során, és több állomás is komolyabb károkat szenvedett.  Közel 900 tűzoltó próbálja megfékezni a tüzet a 41 fokos hőségben – munkájukat 28 helikopter és 8 repülőgép segíti. A régiót már ötödik éve sújtja a rendkívüli szárazság, így a növényzet jelentős része is elszáradt, könnyebben kap lángra.

A hatóságok evakuációs menedékhelyeket hoztak létre, és 10 utat lezártak a teljes forgalom előtt.