Hozzávalók / 4 adag
20 dkg friss spenót
4 közepes db paradicsom
1 db lilahagyma
10 dkg mozzarella
4 ek tökmagolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

Elkészítés
A frissen szedett spenótleveleket alaposan megmossuk, majd egy tálba felaprítjuk.

A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, szeleteljük. Hozzátesszük a spenóthoz.

A lila hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és ezt is hozzátesszük a salátához.

A mozzarellát is felszeleteljük, és a salátához téve, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük az egészet.

Tökmagolajjal meglocsoljuk, vagy ízlés szerint elkészíthető hozzá a kedvenc dresszingünk. Frissen fogyasztjuk bagettel, vagy grillezett húsok mellé is kitűnő lehet.