Hozzávalók / 5 adag

6 közepes db közönséges tök
20 dkg gépsonka
20 dkg gomba (ezt most kihagytam)
20 dkg sárgarépa
4 kis db fehérrépa
2 közepes db lilahagyma
2 közepes db paprika
3 ek vaj
3 ek olívaolaj
petrezselyem ízlés szerint
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

Mossuk meg a 6 tököt, és szabadítsuk meg a héjától. Ezután vágjuk félbe, és szedjük ki a közepét. A gombát, a paprikát, a sárgarépát, a fehérrépát, a lila hagymát és a gépsonkát vágjuk kis kockákra.
Dinszteljük meg a felolvasztott vajon a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket, hogy azok is egy kis színt kapjanak. Mindezt lassú tűzön végezzük. Közben sózzuk, borsozzuk.
Mielőtt kész lenne, adjuk hozzá a gépsonkát, és jól keverjük össze. Az apróra vágott petrezselymet is adjuk hozzá.
Végül ezzel a töltelékkel béleljük a ki a félbevágott tököket, amelyeket kiolajozott jénaiba/tepsibe teszünk. A tököket még meglocsoljuk az olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, hogy a tökök megpuhuljanak.