Hozzávalók / 6 adag
A piskótához
15 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
3 db tojás
0.5 citromból nyert citromhéj
30 dkg piros ribizli
A citromos mázhoz
12 dkg porcukor
1 ek víz
1 citromból nyert citromlé (kisebb)
Elkészítés
A piskótához
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, majd hűtőbe tesszük.
Utána a tojássárgáját és a porcukrot habosítjuk kézi mixerrel - legalább 10 percig dolgozzunk rajta!
Szitáljuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és dolgozzuk össze.
Ha kész vegyük ki a hűtőből a tojásfehérjét, és forgassuk hozzá.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk a tetejére a megmosott és szárairól leszedett ribizlit, és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe.
A citromos mázhoz
A cukrot és a vizet és a citrom kifacsart levét keverjük össze, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel kis lángon. Ha már elvesztette a fehérségét, folyékony, és kicsit bugyborékol, tegyük hideg vízfürdőbe, és kezdjük el keverni.
Maximum 15 mp is keverjük, amint érezzük, hogy elkezd keményedni azonnal öntsük a langyos piskótára - pillanatok alatt megköt ez egész, és kezdhetjük elölről.
0 Megjegyzések