A hagyományokhoz híven sétakocsikázáson mutatkoztak be Balatonfüreden a 191. Anna-bál legszebbjei, a bál szépe, Kriveczky Villő, valamint udvarhölgyei.
Kriveczky Villő, elsőbálozó 17 éves szegedi lányt választották a 191. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a 18 éves szigetvári Gorosics Csenge, második udvarhölgye pedig a 18 éves balatonfüredi Káplár Fanni lett.

A bál szépét most is mezőhegyesi nóniusz fogat vitte sétakocsikázásra a városban. A fogatot Papp János vezette, segédhajtói Horgász Gábor és Fejes Dávid voltak - derült ki a Mezőhegyesi Állami Ménes Facebook-oldalán írtakból.

A szervezők tájékoztatása szerint az idei Anna-bálra 480 vendég érkezett, közülük 250 hölgy nyakába kerültek herendi porcelánszívek, amelyeknek a mintázata idén a kagyló belsejét idézte.

A bált ebben az évben is számos program kísérte, volt prímásverseny, szívhalászat, és megtartották az Operafüred rendezvénysorozat koncertjeit is.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.