A Magyarország területére bűncselekményt elkövetve bejutott migránsok által eldobott ENSZ-es hátizsákokban az amerikai milliárdos George Soros-hoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) által készített segédanyagokat találtunk (már nem először). 
Számos arab és angol nyelvű útmutató volt, amelyek többek között arra biztatták a migránsokat, hogy szerveződjenek csapattá, azonnal hívják a hozzájuk köthető ügyvédeket, ha a határt őrző egyenruhásokkal kerülnek szembe stb. 

A legmegdöbbentőbb mégis a második csatolt dokumentum, amely a legalább már valahol egyszer jegyzett bűnözők és terroristák kiszűrésére is alkalmas ujjlenyomatvételtől tántorítja el a migránsokat, de szépen elmagyarázzák nekik azt is, hogy a legjobb, ha fiatalkorúnak vallják magukat, mert akkor egészen biztosan nem lehet őket őrizetbe venni vagy kitoloncolni, még ha semmilyen papírjuk sincsen. Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a németországi vonaton kaszaboló, az Iszlám Államhoz tartozó terrorista (akit ugyebár mi fogtunk el Ásotthalmon), éppen ezzel a módszerrel élt, és 17 éves afgánnak vallotta magát. Azóta kiderült, hogy valójában 19 éves pakisztáni volt.

És ez a George Soros (vagy Soros György) támogatja 25 millió dollárral (és ez még csak a jéghegy csúcsa) a jelenlegi elnököt is adó Demokrata Pártot az amerikai elnökválasztási kampány során.

Korábban Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere felszólította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát (UNHCR), hogy 48 órán belül takarítsák el a pártfogoltjaik által hátrahagyott szemetet. A megcímzett hivatal emblémája azokon a hátizsákokon szerepelt melyeket a határmenti település mezőőrei találtak az általuk felfedezett új embercsempész-váró, úgynevezett erdei pihentetőhelyen.

Hozzátette: amennyiben az ENSZ nem tesz eleget a felszólításnak, az ásotthalmi önkormányzat maga fogja elvégezni a szükséges munkálatokat, a borsos költségeket pedig kiszámlázza az ENSZ-nek.