Németországban egyre többen vásárolnak gázpisztolyt és váltják ki a fegyver tartásához szükséges engedélyt, és erősödik a félelem a terrortámadásoktól.
A Welt am Sonntag című vasárnapi lap a szövetségi belügyminisztérium kimutatása alapján azt írta, hogy az idei első fél évben 49 százalékkal emelkedett a gáz- vagy riasztófegyver tartásához szükséges engedélyek száma, június végén 402 301 ilyen engedélyt tartottak nyilván, szemben az egy évvel korábbi 269 889-cel.

A települési bontású adatok is jelzik az önvédelem felé fordulás trendjét, így Kölnben és a szomszédos Leverkusenben július végéig 3273 KWS-t váltottak ki, ami csaknem hatszoros növekedés a tavaly egész évben regisztrált 547-hez képest. Az idei engedélyek nagyjából felét januárban igényelték, a nők ellen szilveszterkor elkövetett szexuális támadások és rablások után, azóta a kérelmek száma nagyjából a tavalyi duplájának felel meg.

Gázfegyvert vagy riasztófegyvert szabadon lehet vásárolni Németországban, de viselésük a tulajdonos otthonán kívül  engedélyköteles.