Hozzávalók / 3 adag
75 dkg csirkecomb
2 db csillagánizs
6 db zöld kardamom
2 db babérlevél (elhagyható)
1 hüvelykujjnyi gyömbér
4 dl kókusztej
40 dkg konzerv paradicsom
2 evőkanál tamarind paszta
2 ek curry paszta (massaman)
4 közepes db salottahagyma
1 teáskanál citromfű (thai)
2 ek halszósz
7 dkg földimogyoró
1 ek szőlőmagolaj
1 db chili (opcionális)
40 dkg burgonya

Elkészítés
Egy kanál olajat hevítünk, és a csirkecombokat (de lehet vegyesen mellel is készíteni), minden oldalukon, nagy lángon megpirítjuk, majd félretesszük.
Az olajra most a hagymát szeleteljük, valamint a fűszereket. Amikor már intenzív illatuk van, visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a curryt, halszószt, tamarind pasztát, esetleg két babérlevelet (amit elfelejtettem) és kicsit rápirítjuk a csirkére a fűszereket.
Utána felöntjük kókusztejjel és a paradicsom konzervvel megtisztított, felkockázott krumplit, és lefedve pároljuk úgy fél órán át kis lángon.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, és azt is az ételhez adjuk. Ha minden megpuhult, tálalhatjuk.