Egy igazán különleges lekvárt főzött Kaldeneker György séf a FEM3 Café konyhájában. A jól megszokott hozzávalókat mellőzve különleges ízekkel bolondíthatjuk meg a hagyományos lekvárfőzést.


Hozzávalók: 
3 kg érett sárgabarack, 
2 szál levendulavirág, 
2 evőkanál pektin, 
10 dkg marcipánmassza, 
60 dkg cukor, 
pár csepp citromlé

Elkészítés:
A megmosott barackok magvait szedjük ki, majd a kimagozott barackokat tegyük egy nagy lábasba. Tegyük fel főzni lassú lángon. Adjuk hozzá a levendulaágakat, és párszor kevergetve főzzük 20 percig.
Aprítsuk kis darabokra a marcipánt, és azt is tegyük a lábasba. Keverjük össze a pektint a cukorral, és adjuk hozzá a majdnem kész lekvárhoz. Ízesítsük pár csepp citromlével, majd jó alaposan forraljuk ki.
Töltsük a még forrásban lévő lekvárt tisztára mosott lekvárosüvegekbe, zárjuk le azonnal, és állítsuk fejre öt percre. Ezzel a módszerrel nem  kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez.