A Magyar Idők a birtokába jutott szerződésekből szemezgetve közölte, mennyit költ el a 14. kerületi polgármester különféle alkalmakra rendezett állófogadásokra. Egy-egy ilyen esemény milliókba kerül az önkormányzatnak.
Karácsony Gergely megadja a módját, ha ünneplésről van szó, és ha közpénzből finanszírozzák a ceremóniát – írja a Magyar Idők a birtokába került szerződések alapján. E szerint tavaly októberben állófogadással ünnepelték a kerület nyolcvanadik születésnapját a Regiment étteremben. A „bulira” 300-an voltak meghívva, amely több mint 1,3 millió forint közpénzből jött ki. Ugyanezen alkalomból az önkormányzat a kerület három pontján is ünnepi muffinokat osztott a lakosoknak. Az 1500 darab sütiért 860 ezer forintot fizetett a kerület.

Zuglóban tavaly decemberben karácsonyi „fehér asztal” ünnepséget is tartottak. Ennek lebonyolítására Karácsony Gergely 1,3 millió forint plusz áfa értékben kötött szerződést egy rendezvényszervező céggel. Ám 2014 végén sem sajnálta Zugló pénzét, amikor „sportolók karácsonya” címmel tartottak ünnepséget, mindjárt kettőt is ugyanazon a napon. Az egyik egy kora délutáni, százfős állófogadás volt, melynek lebonyolítására a PM-es polgármester csaknem 550 ezer forintos szerződést kötött. A kora esti órákban megtartott eseményre Karácsony egy másik céggel szerződött, összesen 1,8 millió forint értékben.

Mint arról a Magyar Idők nemrég beszámolt, Karácsony nem vádolható azzal, hogy nem gondoskodik az övéiről. Az általa vezetett kerület a PM párt­alapítványának, a Megújuló Magyarországért Alapítványnak két kurátorát, Kéri Andrást és Temesvári Szilviát is alkalmazza. Kéri a belső üzemeltetésen osztályvezetői, Temesvári a polgármesteri kabinetben pedig csoportvezetői posztot tölt be; információink szerint a beosztásokat az ő foglalkoztatásuk érdekében hozták létre. Karácsony mindemellett húszfős, az átlagos gyakorlathoz képest kétszer nagyobb polgármesteri kabinetet tart fent. A PM-es polgármester három főtanácsadót is alkalmaz: Szokolay Örs városfejlesztői, Rácz Mónika gazdasági és Sinkovits Péter sportügyekért felelős főtanácsadó alpolgármesteri szintű, csaknem hatszázezer forint juttatásban részesül. A polgármesteri kabinetet Németh Zsolt vezeti hasonló díjazásért. A területileg legnagyobb óbudai önkormányzat kabinetjében kilencen dolgoznak.