palacsintatésztához
15 evőkanál finomliszt
7 dl tej
0.5 dl ásványvíz (buborékos)
1 db tojás
1 csipet só
3 ek napraforgó olaj (sütéshez)
töltelék
20 dkg camembert sajt (hámozva)
2 közepes db burgonya
2 csipet fekete bors
tetejére
0.5 dl paradicsomlé
15 szál snidling
3 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítés
palacsintatésztához
A lisztet simára keverjük a tojással, tejjel, ásványvízzel és a sóval. A szokott módon palacsintákat sütünk.
töltelék
A burgonyát sós vízben héjastul megfőzzük. Amíg fő, a camembert sajtról éles késsel levágjuk a nemespenész réteget.
Egy kisebb lábosban megolvasztjuk a sajtot. A főtt burgonyát pépesre törjük a borssal.
Egy-egy palacsinta közepére kevéske krumplipépet terítünk, majd erre teszünk egy kanál olvadt sajtot. A megtöltött palacsintákból batyut formálunk, amit egy szál snidlinggel összekötünk.
A kis batyukat egy kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.
tetejére
A palacsinta batyukat meglocsoljuk paradicsomlével, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15 percig jól átforrósítjuk. Langyosan kínáljuk.
0 Megjegyzések