Hozzávalók / 6 adag

2.1 kg kacsaaprólék (szárnytő)
150 g kukoricapehely
1 csokor petrezselyem
1 db chili
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl olívaolaj
1.5 l alaplé

Elkészítés

A kacsaszárnytöveket feltesszük az alaplében főni. Az olívaolajba beletesszük a sót, borsot, chilit vagy chiliport, paprikát. Jól elkeverünk benne minden fűszert, hozzáadjuk még az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pácot készítünk belőle. A sima müzlit kicsit összetörjük, és egy tányérba tesszük, amibe jól bele tudjuk majd forgatni a szárnyakat.
A megfőtt szárnyakat bekenjük a páclével, majd beleforgatjuk a müzlibe. A sütőben 200 fokon olyan 15-20 perc alatt készre sütjük. Bármilyen mártással és körettel tálalható, amit szeretünk!