Hozzávalók / 12 adag

1 kg marhahús (szép, friss, száraz darab, pl. puha hátszín)
2 db tojás
330 g vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
40 g kókuszzsír (vagy vaj)
70 g mustár
50 g csípős paprikakrém
5 g bors
3 g őrölt fűszerkömény
10 g só

Elkészítés

Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, pucoljuk meg a fokhagymát is. Kockázzuk fel a húst. Tegyük az összes hozzávalót késes aprítóba, és addig aprítsuk, míg krémes masszává nem válik a hús. (Aprító hiányában daráljunk le mindent húsdarálón kétszer-háromszor.)
Simítsuk a masszát lapos, légmentesen zárható edénybe, tömködjük jól le, és spatulával alaposan igazgassuk el, simítsuk le, hogy minél kevesebb levegő tudjon a belsejébe jutni (ha nagyon biztosra akarunk menni, egy vékony réteg olajat is önthetünk a tetejére), majd zárjuk le az edényt. Tegyük a hűtőbe.
Érleljük a bifszteket minimum egy, de inkább két napig. Ez alatt ne bolygassuk, ne kevergessük, ne nyissuk ki az edényt.
Tálaláskor vegyük ki a húst, alaposan keverjük át, majd rendezzük el ízlésesen egy tálon, pl. villával félgömbbé formázva, megcsíkozva, koktélparadicsommal és főtt fürjtojással körberakva. Friss (akár fokhagymával megdörzsölt) pirítóssal, ízlés szerint savanyú uborkával, gyöngyhagymával kínáljuk.