Hozzávalók / 5 adag

Húsgolyó
50 dkg darált sertéshús
1 kis db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db tojás

Paradicsommártás
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl passzírozott paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
0.4 dl víz
2 ek sertészsír
40 dkg spagetti tészta
15 dkg parmezán sajt
2 ek cukor (ízlés szerint)

Elkészítés

Húsgolyó
A hagymát apóra felvágjuk, hozzáadjuk a húshoz, beleütjük a tojást, sózzuk, fűszerezzük, és összedolgozzuk.
Kisebb golyókat formálunk belőle, forró zsíron megpirítjuk.
Egy tálba kiöntjük a megsült golyókat.

Paradicsommártás
A hús zsírjában megsütjük a hagymát, fokhagymát, és ráöntünk fél liter paradicsompürét, felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük, és addig főzzük, míg a víz elpárolog, és sűrű mártást kapunk.
Ekkor a húsgolyókat belerakjuk a mártásba, és kicsit főzzük együtt.
Közben kifőzzük a spagettit, és hozzáadjuk a mártáshoz, jól elkeverjük. Tálalásnál reszeljünk rá sajtot.