Kiderült, hogy a bestiális gyilkosságot, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nevében követték el, egy 19 éves “francia állampolgár” hajtotta végre.
A mostani áldozat egy 86 éves pap bácsi volt
 
Adel Kermiche (egyelőre csak őt azonosították) a hatóságok által már jól ismert dzsihadista volt. Állt is már bíróság előtt, mivel több alkalommal megpróbált csatlakozni az IS-hez.

Volt, hogy testvére útlevelével kapták el Németországba amikor Szíriába akart utazni. Két hónappal később unokatestvére útlevelével fogták el Törökországban, mivel már nemzetközi elfogatóparancs volt ellene.

A bokáján elektronikus nyomkövetőt kellett viselni, ám ezt naponta 5 órára kikapcsolták (remek teljesítmény a roueni ügyészségtől). Ezt az időablakot használta fel a terrortámadásra.

A gyilkosságot még videóra is vették.

Az IS avagy a Daesh már vállalta is a felelősséget és hű katonáinak titulálta a gyilkosokat. A másik elkövető személyazonossága még nem derült ki.

Elképesztő, hogy veszélyes terrorgyanús személyek szabadlábon vannak. Aki ilyen vehemenciával akar egy gyilkos szervezethez csatlakozni, az előbb utóbb ölni fog, erre van kódolva, ehhez nem kell szakértőnek lenni, hogy rájöjjünk.

Mi van Európával? Hollande elnök a nizzai támadások után még ilyet mondott, hogy még sok-sok áldozatot fogunk gyászolni a terroristák miatt… Az ég szerelmére egy elnöknek ilyet nem szabad sugalmaznia.
Egy államférfi, ha rendelkezik némi formátummal, akkor azt mondja, hogy megvédem a népemet, az országomat és kíméletlen háborút hirdetek a terroristák ellen. Ja, és nem csak mondja, hanem neki is áll… Amíg nem gyűjtik be a ránk veszélyt jelentő dzsihadistákat és nem utasítják ki őket az EU-ból, amíg nincs védve minden határ addig akár naponta lehet hasonló támadás.

Hollande sírdogál, Merkel nyaral és hallgat, egy német politológus meg ilyet szólt tegnap, hogy ne lihegjük túl a terrorveszélyt, sokkal nagyobb sanszunk van egy gombamérgezésben meghalni, mint egy terrortámadásban.

Egy másik: több ember hal meg balesetben, mint terroristák kezétől, szóval ne uszítsunk a migránsok ellen… Oh mein Gott!!!

Most lesznek, akik megint nekem rontanak, de Orbán Viktor az egyetlen kormányfő, aki nyíltan beszél a veszélyről és védi az országot illetve az itt élő polgárokat. Én nem is akarok belegondolni, hogy milyen lenne a helyzet a határvédelmünk nélkül Európában… Hosszútávon pedig látjuk a párizsi, a brüsszeli és roueni merénylőknél, hogy nem tudtak/akartak integrálódni.

Hiába születnek itt, sosem lesznek szívben és agyban európaiak.