Hozzávalók / 3 adag

Burgonya+töltelék
8 közepes db burgonya
30 dkg darált sertéshús
1 kis db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem (kisebb csokor aprítva)
5 dkg sajt (reszelt)

Tetejére
150 g tejföl
1 db tojás
10 dkg sajt (reszelt)

elkészítés

A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A héját lehúzzuk.
Kettévágjuk, a közepét kivájjuk. Az alját egyenesre vágjuk.
A darált húst összekeverjük a burgonyatörmelékkel, a finomra vágott hagymákkal, pépesre kikeverjük. Fűszerezzük sóval, borssal. Hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot is.
A burgonya alsó felét étolajjal kent magas falú tepsibe sorakoztatjuk.
1 jó evőkanálnyi tölteléket teszünk rá, a burgonya kalapját rátesszük. A tejfölt a tojással kikeverjük. Mindegyik tetejére teszünk belőle, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Alufóliával betakarjuk. 250 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük, alufóliát levéve, hőfokot 200 fokra mérsékelve még 5-6 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!