Hozzávalók / 12 adag

1.2 kg cseresznye
250 g vaj
6 db tojás
250 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
100 ml tej
350 g finomliszt
120 g vaníliás pudingpor
1 csomag sütőpor

Elkészítés

A cseresznyét kimagozzuk, hagyjuk szűrődni. A vajat egy edényben felolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és kb. 100 g cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a vajat és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaníliás pudingporral, rászitáljuk a vajas-tojássárgájához, és simára keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a maradék cukrot.
A habnak az 1/3-át a tésztamasszához keverjük, majd a maradék habot óvatosan forgatjuk a masszába.
Egy tepsit (30x40x5) sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. A cseresznyét rászórjuk a tésztára.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.