hozzávalók / 12 adag

120 g zabpehely
120 g mandulavaj
80 g méz
60 g szárított almakarika
0.25 teáskanál gyömbérpor
0.25 teáskanál szegfűszeg (őrölt)
0.25 teáskanál kardamom (őrölt)
0.25 teáskanál fahéj (őrölt)

elkészítés

Készítsük el a mandulavajat: 200 g hántolatlan (azaz a barna belső héjat is tartalmazó) egész mandulát késes aprítógépben aprítsuk addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ha nincs lehetőség vagy türelem a mandulavajat otthon elkészíteni, akkor bio-, egészségboltokban meg is vásárolhatjuk a kész terméket.
A szárított almakarikákat vágjuk, törjük apró darabokra, akkorákra, hogy ne álljanak ki majd a golyókból.
Egy keverőtálba tegyük bele a mandulavajat, a zabpelyhet, a mézet, a feldarabolt szárított almát, a fűszereket, majd keverjük egyneművé a masszát.
Enyhén vizes kézzel készítsünk belőle diónyi méretű golyókat - nekem ebből a mennyiségből 24 db golyó lett.
A golyókat legalább fél órára, de akár hosszabb időre is tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.