Hozzávalók / 4 adag:
A raguhoz
1 db póréhagyma
1 közepes szár halványító zeller
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db cukkini
2 közepes db marinált paprika
3 ek olívaolaj
8 szál kakukkfű
70 dkg passzírozott paradicsom

A tésztához
320 g fusilli tészta
300 g csirkemell filé
3 szelet bacon
chili ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
2 db babérlevél
2 ek fenyőmag
1 ek balzsamecet
5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
A raguhoz
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk.
Egy evőkanál olajat felhevítünk egy edényben, beletesszük az aprított zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, és rendszeres kavargatás mellett megpirítjuk.
Hozzáöntjük a paradicsomot a zöldségekhez, és lassan gyöngyözve hagyjuk főni.

A tésztához
A tésztát egy főzőedénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, sózzuk a vizet, és a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint kifőzzük.
A csirkét két centis kockákra vágjuk, egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval-borssal átsütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
A bacont vékonyan felcsíkozzuk, és a chilivel valamint az áttört fokhagymával együtt a megpirult csirkéhez adjuk.
Beledobjuk a rozmaringleveleket, a babérlevelet és a fenyőmagot, majd 1-2 percig tovább pirítjuk, a végén pedig rácsurgatjuk a balzsamecetet.

Az összeállítás
A kész szót megkóstoljuk, és sózzuk, ha szükséges. A tésztát leszűrjük, majd a zöldséges raguval összeforgatjuk.
Egy tálra kiborítjuk, rászedjük a csirkét, és parmezánnal megszórva tálaljuk.