A 67-es út Kaposvárra tartó szakaszán nemcsak bővítéseket végeznek, de hazánkban eddig nem alkalmazott technológia használatával 2019-től zenélő aszfaltot hoznak létre. Mi más is szólhatna, mint a Republic 67-es út című slágere?
“Ugyanolyan aszfaltot terítünk le, mint bármelyik másik útszakaszon, csak itt a felületet egy gyémántvágóval bemetsszük kereszt irányban. A hang magassága a barázda mélységétől és egymáshoz viszonyított távolságától függ. Egy valódi hangszerhez hasonlítva az aszfaltba vésett mélyedések képezik a kottát, a kocsi gumija a gitár húrja, az autó karosszériája pedig maga a hangszer. Azaz, ha ráhajt az autós a keréknyomnyi vagy teljes sávon elterülő bitumen kottára, akkor felcsendül a jól ismert sláger dallama” – mesélte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója,- tudta meg a blikk.


A sofőröket külön tábla figyelmezteti majd, hogy nem hallucinálnak, hanem tényleg zenét hallanak utazás közben. Aki sokat jár külföldre, annak egyébként nem ismeretlen a dolog, a legelső zenélő aszfaltot még 1995-ben építették Dániában.

Új- Mexikóban így zenél a legendás 66-os út egy szakasza: