Hozzávalók / 4 adag
2 db padlizsán
1 db vöröshagyma (apró kockára vágva)
4 gerezd fokhagyma (reszelve)
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
10 dkg majonéz (sűrű fajtájút válasszunk, ha lehet)
5 ek olívaolaj (extra szűz)
1 fél citromból nyert citromlé

Elkészítés
A padlizsánokat megszurkáljuk kissé, tepsibe helyezzük, majd 180 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük. /légkeverésen 160°C/ Kb. egy órán át sütjük őket. /Amikor összeesik, megráncosodik, az mutatja nekünk az állapotát./
Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk. Villával összetörjük, átkavarjuk.
Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olívaolajat, közben kavarjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a fűszerek mennyiségét ízlés szerint állítjuk be, és jól összekavarjuk az egész krémet.
Fogyaszthatjuk langyos-melegen is, de finom hidegen, hűtőben való lehűtés után is.